viernes, 26 de febrero de 2016

Lliria ha aprovat per unanimitat de tosts els grups municipals l'adhesió a les propostes de la PLATAFORMA 15 MINUTS

L'Ajuntament de Lliria ha aprovat per unanimitat de tosts els grups municipals l'adhesió a les propostes de la PLATAFORMA 15 MINUTS per millorar les freqüenceies de Metro de la Línea 2 que va de Lliria a València

Noticia en La Red Comarcal

Segons el portaveu del Grup Municipal de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, fou a partir de 2008 quan es va constituït la “PLATAFORMA 15 MINUTS” ,amb el suport i adhesió de les localitats de L´Horta Nord afectades per la, llavors, Línia 1 del Metre. Des de Paterna a Llíria s'aconsegueixen adhesions de fins a 35 organitzacions, Partits Polítics i Corporacions Locals 
[Img #21690]
Segons el portaveu del Grup Municipal de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, fou  a partir de 2008 quan es va constituït la “PLATAFORMA 15 MINUTS” ,amb el suport i adhesió de les localitats de L´Horta Nord afectades per la, llavors, Línia 1 del Metre. Des de Paterna a Llíria s'aconsegueixen adhesions de fins a 35 organitzacions, Partits Polítics i Corporacions Locals.
L'objectiu fonamental de la mateixa era l'obtenció d'una millora en les freqüències de pas dels trens en les estacions des de Paterna fins a Llíria per així aconseguir intervals entre serveis que siguen sempre menors de 15 minuts.
És a la fi de 2009 quan, culminada la renovació de la flota de combois i ultimats els desdoblaments parcials de via, així com punts d'encreuament en la línia, s'obté una millora en el servei, que es tradueix a establir fins a 5 hores-punta/dia amb intervals de 15 min.
Amb això es va posar de manifest que era possible, com reivindicava la “PLATAFORMA 15 MINUTS”, el mantenir, sense problemes insalvables per infraestructures pendents, aquest mateix règim d'intervals de 15 minuts al llarg de tot el dia.
Al llarg d'aquests anys, apunta Garcia, les dues úniques intervencions que hi ha hagut en els horaris de Metro han estat per disminuir en un 20 % el nombre dels serveis:
1. Al febrer 2012, es redueix el nombre hores-punta/ dia, amb el que els intervals de 15 *min passen de 20/dia a 12/ dia.
2. A l'abril 2013, es redueix en 50 el nombre de “dies Ordinaris” de servei a l'any. En aquests dies el nombre de serveis al dia cauen de 41 a 27 en les estacions de Paterna a Llíria.
Davant aquesta situació la ”PLATAFORMA 15 MINUTS LINEA 2” considera imprescindible reprendre les seues reivindicacions i la ratificació de les adhesions de les diferents organitzacions al seu objectiu. Ja que es considera que, qualsevol Pla de Mobilitat Sostenible que tendisca a reduir els índexs de motorització privada, disminuint pressions en vies urbanes i contaminacions ambientals de la ciutat, pasa per l'obtenció d'una millora del servei de metro.
Es per això, que Compromís-MoVe ha proposat la ratificació de l’ajuntament de Llíria de seguir donant suport a la PLATAFORMA 15 MINUTS per obtenir la millora gradual, encara que urgent, dels actuals intervals de pas dels serveis de Metrovalencia en totes les estacions i baixadors des de Paterna fins a Llíria per arribar a intervals de 15 minuts.

Ver la noticia en http://laredcomarcal.com

No hay comentarios: