viernes, 26 de febrero de 2016

La Plataforma en Lliria

La Plataforma 15 minuts torna a reivindicar la implantació de les freqüències de 15 minuts a Llíria i a la resta de poblacions de la comarca del Camp de Túria i, també, de l’Horta Nord. En total, 35 organitzacions – entre partits polítics i corporacions locals – reclama una demanda històrica a la ciutat de Llíria, la freqüència de metro de la qual és de 35 minuts en dies laborables. L’Ajuntament de Llíria podria sumar-se a esta plataforma, ja que Compromís-Move ha proposat la ratificació del consistori edetà a esta causa.

La freqüència cada 15 minuts és possible, com ja es va demostrar el 2009 quan a certes hores puntuals del dia, es va establir una diferència de 15 minuts entre tren i tren, que va ser possible gràcies a la renovació de la flota i l’estudi dels desdoblaments parcials de les vies.
No obstant això, des del 2012, la tendència ha sigut la inversa a l’esperada i els serveis s’han reduït un 20 %. Primer, es va reduir el nombre de serveis separats per 15 minuts, que va descendir dels 20 als 12 trens diaris, amb una disminució de quasi el 50 % l’any 2012. I després, l’any 2012, es van restar 50 dies ordinaris anuals i cal recordar que estos dies el nombre de trens abaixa de 41 a 27.
Ver noticia  en http://laveudelliria.com

No hay comentarios: